Michal Handzuš si pripísal mínusový bod

05.02.2013 Celý región

York - Štyri z piatich zápasov zámorskej NHL v noci na utorok priniesli jednogólové víťazstvá, jedno až po predĺžení. Iba Carolina uspela v Toronte vyšším rozdielom a vyhrala 4:1. Colorado prehralo doma s Dallasom 2:3, pod výhru hostí sa výrazne podpísal trojbodový Jamie Benn (2+1).
San Jose prehralo v Anaheime 1:2, slovenský útočník "žralokov" Michal Handzuš strávil na ľade 16:56 min, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod a na trestnej lavici si odsedel dve minúty. Tridsaťpäťročný center tak v deviatich dueloch prebiehajúcej sezóny nezaznamenal ešte ani jeden kanadský bod a na konte má len tri "mínusky". Pre San Jose to bola len druhá prehra v sezóne a v tabuľke Západnej konferencie mu stále patrí druhá priečka s jednobodovým mankom na prvé Chicago.
O šiestom triumfe Anaheimu v sezóne rozhodla tvrdá strela Sheldona Souraya šesť minút pred koncom duelu. "Káčeri" tak zaznamenali najlepší štart do sezóny od roku 2007, keď získali Stanleyho pohár. "Dokážeme vyhrať zápasy, aj keď nehráme náš najlepší hokej. Ako tím hráme zomknutejšie v obrane a máme štyri vyrovnané formácie. Ešte nám nejdú presilovky a oslabenia tak, ako by sme chceli, ale ak ich zlepšíme, budeme veľmi silní," uviedol útočník Saku Koivu.
Hrdinom zápasu v Colorade sa stal Jamie Benn, ktorý strelil dva góly a pridal aj jednu asistenciu. Jeho Dallas tak zdolal domáce "lavíny" 3:2 a posunul sa na 11. priečku Západnej konferencie. "Dnes som sa cítil dobre. Náš útok kontroloval hru a držali sme puk," uviedol Benn. Toronto išlo na domácom ľade do vedenia už v šiestej minúte, ale to bolo z jeho strany všetko. Odvtedy už dominovala Carolina, ktorá vďaka triumfu 4:1 poskočila na 8. priečku na Východe. Výraznou mierou sa pod to podpísal brankár Cam Ward, ktorý zlikvidoval 41 striel súperov. "Naozaj som chcel predviesť dobrý výkon a ukázať tímu, že robím, čo je v mojich silách. Dnes to bola zábava, cítil som sa oveľa viac uvoľnený," povedal ku svojmu výkonu.
Druhé víťazstvo v rade dosiahli hráči Phoenixu, ktorí zdolali Minnessotu tesne 2:1. O treťom triumfe Vancouveru v rade rozhodol 19 sekúnd pred koncom predĺženia Christopher Tanev, pre ktorého to bol vôbec prvý gól v NHL v kariére. "Trochu mi to trvalo, no som rád, že to tam padlo. Som šťastný," vyhlásil dvadsaťtriročný obranca. "Kosatky" podržal aj brankár Roberto Luongo, ktorý zneškodnil 23 striel súpera a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.
Zdroj: TASR
 

Vyberte región